NS-medewerker mishandeld door agressieve klant

In Deventer is een NS-medewerkster gewond geraakt toen ze werd belaagd door een agressieve, ontevreden klant. Het slachtoffer liep een pijnlijke kaak op. Dat meldde de politie donderdag.

De 34-jarige vrouw uit Deventer gooide uit frustratie een mobiele pinautomaat tegen het gezicht van de NS-servicemedewerkster. Dit deed ze nadat de automaat aangaf dat haar saldo ontoereikend was, en dat het NS-servicepersoneelslid haar niet verder kon helpen.

Een collega en een andere klant wisten uiteindelijk te voorkomen dat de vrouw met een beeldscherm wou gaan gooien. De gelarmeerde politie heeft vervolgens de vrouw aangehouden die zich bij de arrestatie hevig verzette.

De laatste tijd vinden er vaker mishandelingen plaats tegenover NS-personeelsleden. Inmiddels is er door door de NS, de vakbonden en de Kamer al overleg gevoerd om maatregelen te nemen om deze mishandelingen tot een halt toe te brengen. Eén daarvan is het versneld sluiten van de OV-poortjes en een directe samenwerking tussen NS-personeel en een politieagent op de grotere stations.