Staking om meer veiligheid in de trein dreigt

NS-personeel dreigt met een staking, als het spoorbedrijf niet meer doet aan de veiligheid voor het personeel. Steeds meer mensen zijn bereid voor meer veiligheid het werk neer te leggen, of een andere vorm van actie te voeren”, zegt een NS'er tegen dagblad Metro woensdag.

Personeel heeft inmiddels een 'breed gedragen' brief naar de directie gestuurd, met het verzoek om alle treinen in de avonduren in het weekend uit te rusten met minimaal twee conducteurs.

„Uitgaanspubliek vraagt meer aandacht dan dat op een werkdagavond. Dan is het fijn als er een collega op je let. Politieagenten zijn altijd met zijn tweeën. Maar de conducteur mag alleen lopen.”

Het spoorpersoneel wil nog deze maand antwoord van de NS op het voorstel. Een woordvoerder laat weten dat de NS 'voortdurend' bezig is met geweld op het spoor en samen met medewerkers naar een oplossing zoekt.

Vorig jaar december werd het treinverkeer rond Den Haga ook tijdelijk enkele uren in de vroege morgen platgelegd voor een werkoverleg tussen een groep werknemers en de NS-directie.

Bron: De Telegraaf