NS laat Sprinters voor 2021 voorzien van toiletten

Vrijwel alle Sprinter-treinen zullen in 2021 voorzien zijn van een toilet. Dat is 3 jaar eerder dan gepland. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) maandag geschreven aan de Tweede Kamer, die er jaren geleden op had aangedrongen om de nieuwe Sprinters die zonder toilet zijn geleverd, alsnog te voorzien van een wc.

Het gaat in totaal om 131 treinstellen van het type SLT. De Nederlandse Spoorwegen beginnen in het eerste kwartaal van 2018 met het plaatsen van de toiletten in de treinstellen. Er zal per treinstel één toilet worden geplaatst.

De inbouw is bovendien ook erg complex schrijft Mansveld. ''Een bestaand type toilet wordt nu ingebouwd in een nieuw type treinstel dat niet is ontworpen voor het plaatsen van toiletten". Inmiddels is de NS in onderhandeling met verschillende leveranciers om de toiletten te kunnen leveren. Deze zullen ook geschikt moeten zijn voor rolstoelen en minder-valide mensen.

De twee-delige treinen van de oude SGM-Sprinter zullen geen toiletten meer krijgen, deze zullen rond 2021 aan het einde van hun levensduur zitten.

Bron: Nu.nl