Punctualiteit Valleilijn scoort zéér goed

Het punctualiteitspercentage van de treinen op de Valleilijn tussen Amersfoort en Ede-Wageningen scoort op 99%. Hiermee rijden ze bijna altijd op tijd. Deze percentage geldt over de afgelopen maand. over een heel jaar is de score maar liefst 98 procent.

De vervoerder denkt dat dit een nationaal record is. Bij de punctualiteitscijfers betekent 'op tijd' maximaal 3 minuten verschil met de dienstregeling.

Ook op het traject Arnhem-Doetinchem is de punctualteit van Connexxion ruim voldoende. Daar rijdt 95 procent van de treinen, onder de naam Breng, op tijd. Begin vorig jaar was dat slechts 75,8 procent, wat mogelijk te maken zou hebben met de inzet van de nieuwe treinen die enkele kinderziektes zouden hebben.

Connexxion nam het traject eind 2012 over van Syntus, dat daar veel problemen kende. Connexxion verwacht dat de punctualiteit de komende jaren nog verder omhoog gaat.

Reizigersorganisatie ROCOV Gelderland is niet verrast door de cijfers, volgens voorzitter Davidse van de werkgroep spoor zegt dat het goed gaat met deze lijnen.

Bron: Omroep Gelderland