Thalys rijdt in 2019 ook naar Bordeaux en Disneyland

Er komt een alternatief voor de eerder geschrapte TGV-verbinding Brussel - Bordeaux. Vanaf zomer 2019 zal Thalys eenmaal per week gaan rijden tussen Brussel en Bordeaux. De nieuwe treindienst gaat rijden op zaterdag, en alleen in de zomer.

"Het is eigenlijk een tweede zon-Thalys, gericht op de Belgische markt", zegt een woordvoerder van Thalys. Of de trein op een tijdstip gaat vertrekken dat interessant kan zijn voor de Nederlandse markt, durft het bedrijf niet te zeggen. De nieuwe verbinding krijgt een reistijd van 4 uur en 7 minuten. De goedkoopste tickets Brussel – Bordeaux zullen beschikbaar zijn vanaf 40 euro.

Thalys rijdt in de zomer ook al één keer per week tussen Amsterdam, Brussel en Marseille. Die trein stopt ook te Valence en Avignon. Vanaf april 2019 gaat er bovendien een dagelijkse Thalys rijden tussen Amsterdam en Disneyland (Marne la Vallée). Die trein vervangt de Thalys naar Lille, die per december wordt geschrapt.

De trein naar Lille werd in 2014 geïntroduceerd, maar voldeed niet aan de verwachtingen. “De bezettingsgraad bedroeg gemiddeld maar 20 à 25 procent, zelfs met lage prijzen”, aldus Agnès Ogier, algemeen directeur van Thalys. Wie naar Lille moet, kan in Brussel-Zuid overstappen op de TGV of Eurostar. Er is straks geen directe trein meer tussen Nederland en Lille. De budgettrein van Thalys, Izy, blijft zich richten op de verbinding Brussel – Parijs. Het spoorbedrijf zegt geen plannen te hebben om de verbinding door te trekken naar Nederland.

Foto: Ad Boer
Foto: Ad Boer

Bron: Treinreiziger