Staatssecretaris ziet zich niet als partij bij oplossen van problemen Kamperlijntje

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (van Infrastructuur en Waterstaat), is geen partij bij het oplossen van de problemen rond het Kamperlijntje. Dat heeft ze donderdag gemeld tijdens een debat met andere kamerleden over de problemen met het Kamperlijntje.

De bewindsvrouw is van mening dat ProRail en de provincie Overijssel zelf in overleg moeten gaan om een oplossing te moeten vinden. "Ik heb daar geen formele rol in maar ik zal wel druk uitoefenen", maakte van Veldhoven donderdag duidelijk.

Samen in overleg

"Ik hoop dan ook dat beide partijen bij een volgende persconferentie weer samen om de tafel zitten", voegde Van Veldhoven vervolgden van Velhoven op haar vorige commentaar. Daarbij doelde ze op het besluit van ProRail om apart van de provincie een eigen persconferentie te beleggen.

Tijdens die persconferentie bleek dat ProRail lijnrecht tegenover de Provincie stond. Waarbij de Provincie liet weten dat zij het station Zwolle Stadshagen niet op korte termijn konden openen, gaf ProRail aan dat dit wel mogelijk zou zijn. Hun voorstel was om twee machinisten op de trein te laten rijden, waarbij er een kortere keertijd zou zijn in Kampen om een extra stop op Zwolle Stadhagen mogelijk te maken. Echter vervoerder Keolis en de Provincie gaven aan het daar niet over eens te zijn. Volgens hun zouden twee machinisten te gevaarlijk zijn.

De staatssecretaris heeft tijdens het debat gepleit voor een grondige analyse over hoe het project mis kon lopen. Inmiddels er er een lijst met 42 gegeven maatregelen gepubliceerd.

Foto: Treinenweb
De kerende Keolistrein voor het Kamperlijntje in Zwolle
Foto: Treinenweb