Giruno van Stadler behaalt mijlpaal in Gotthardtunnel

Tijdens het paasweekeinde heeft de Giruno-hogesnelheidstrein van Stadler een mijlpaal gehaald door met 275 kilometer per uur in de Gotthard-tunnel te rijden. Het behalen van deze snelheid is een onderdeel van de testritten die plaatsvinden. De trein zal normaal in de reizigersdienst maximaal 250 km/u gaan rijden.

Na de presentatie van de nieuwe Giruno voor de Zwitserse SBB op 18 mei vorig jaar, werden de test- en beproefingsritten onmiddellijk gestart. Om de trein zijn toelating te laten krijgen voor de 15 kilometer lange spoorwegtunnel, voert Stadler met vijf treinen acceptatietesten uit in Zwitserland en de buurlanden. Een zesde voertuig is momenteel in aanbouw bij de vestiging in het Zwitserse Erlen.

De uitgebreide tests zijn vereist voor uiteindelijke toelating van de treinen. Thomas Leger, technisch Project Manager bij Stadler: "Het is een geweldige prestatie van het hele team dat de ritten in de Gotthard-basistunnel op schema lopen en zoals gepland worden uitgevoerd."

Naast de goedkeuring voor het toelaten van de trein in Zwisterland wordt er ook gewerkt om de trein in Italië, Duitsland en Oostenrijk toegelaten te krijgen.

Vanaf 2019 rijdt de Giruno officieel in reziigersdienst door de nieuwe Gotthard-tunnel en verbindt hij Zürich met Milaan.

Foto: Daniel Wipf (Wikipedia)
Foto: Daniel Wipf (Wikipedia)

Foto: Stadler
De behaalde mijlpaal van 275 kilometer per uur tijdens de proefritten door de Gotthard-spoortunnel.
Foto: Stadler

Bron: Stadler