Ontruiming Utrecht Centraal na brand in toilet

De stationshal van station Utrecht Centraal en de nabijgelegen Jaarbeurs zijn zaterdagavond voor korte tijd ontruimd, omdat er op beide plekken brand was uitgebroken in de toiletvoorzieningen. De brand op het centraal station vond plaats nadat er in de Jaarbeurs een brand plaatsvond.

De brand op het station brak even na half acht uit, waarna direct de sprinklers werden geactiveerd, en het brandalarm in werking trad. Vanwege de brandmelding werd het stations geëvacueerd en werden reizigers verzocht om het station te verlaten. Na een kwartier konden de reizigers weer het stationsgebouw in.

De politie meldt dat het om brandstichting in een toilet gaat, en er zou een handdoek-automaat in de brand zijn gestoken. Hoewel het vuur door de blusinstallatie gedoofd werd heeft de brandweer nog korte tijd nageblust.

Treinverkeer

Reizigers en bezoekers van de MOTORbeurs hebben weinig overlast gehad van de branden. Wel heeft de brandweer een klein deel van de toiletten afgesloten om het bluswater weer op te ruimen.

Er zijn geen gewonden gevallen, maar de politie neemt de zaak wel hoog op. Er zijn sprake zijn van "grote impact" op twee van de drukste plekken in Utrecht. De politie vraagt getuigen om zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

Foto: R. Claij
Archieffoto: R. Claij