ProRail bouwt tijdelijk perron voor station 't Harde

Sinds kort is station 't Harde een perron rijker. Het betreft een tijdelijk perron die vanwege de aanstaande werkzaamheden rond station Zwolle is aangelegd om het treinverkeer in goede lijnen te laten verlopen, als 't Harde in die periode het eindpunt is.

Waar er normnaal enkel vier keer per uur een sprinter stopt, zullen er tijdens de werkzaamheden ook intercity’s van en naar Utrecht hier gaan stoppen. Bij het station ligt een groot geasfalteerd parkeerterrein van defensie. Dat maakt deze locatie bijzonder geschikt voor de ontvangst en afhandeling van het busvervoer dat NS in de komende voorjaarsvakantie instelt.

Met tijdelijke perron die is gebouwd is 285 meter lang, 3 meter breed, en bestaat uit metalen steigerbuizen. Het perron is tevens geschikt voor mindervaliden en kent ook de nodige markeringen voor visueel gehandicapten.

Reisadvies

Reizigers van Amersfoort naar Zwolle stappen hier over van de trein op de bus en andersom. Bedoeling is dat het extra perron voor langere tijd wordt gebruikt zolang ProRail aan de spooruitbreiding rond de aansluiting van Zwolle naar Emmen bouwt, en de nieuwe busbrug nabij het stations.

Archieffoto: Roel Hemkes
Archieffoto: Roel Hemkes