Vanaf komend weekend overlast rond Rotterdam vanwege spoorvernieuwing

ProRail begint dit weekend met een grote spoorvernieuwingsoperatie aan de sporen van, naar en via Rotterdam. Tot aan de zomer vervangen en vernieuwen zij daar onder meer ruim zestig wissels. De treinen tussen Den Haag, Rotterdam en Dordrecht blijft rijden tijdens de werkzaamheden, echter wel met aanpassingen aan de dienstregeling.

Vooral de komende drie weken wordt er een hoop werk op en langs het spoor verzet. Zo wordt het station van Rotterdam Centraal momenteel gereed gemaakt voor de toekomstige Eurostar die Nederland met het Verenigd Koninkrijk verbindt, wordt er onderhoud gepleegd aan de hogesnelheidslijn en houdt NS proefritten met de IC Brussel op de HSL

Vernieuwingen

Het spoor rondom Rotterdam, Dordrecht en Den Haag wordt vernieuwd om het veilig en betrouwbaar te houden en om het minder gevoelig te maken voor storingen. Werkzaamheden worden zoveel mogelijk in het weekend uitgevoerd en gebundeld om de overlast voor reizigers zo klein mogelijk te houden.

Het aankomend weekend van 17 en 18 februari zal ProRail de aanstaande werkzaamheden voorbereiden op en rond Rotterdam Centraal. Op 27 februari begint het werk pas echt, en worden daar tot 3 maart de wissels vervangen. Het vervangen van de sporen op de brug bij Dordrecht vindt plaats in de week van 28 april tot en met 6 mei. In dezelfde week worden er ook veertien wissels bij rangeerterrein Kijfhoek vernieuwd.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb

Bron: ProRail