NS neemt laatste FLIRT-Sprinter in gebruik

Vandaag nam de Nederlandse Spoorwegen op Tilburg officieel de laatste FLIRT Sprinter in gebruik tijdens een feestelijke bijeenkomst. Tijdens dit moment werd de trein symbolisch overgedragen aan de reizigers. Tijdens het heugelijke moment zijn er diverse toespraken gehouden door bestuursleden van de NS en treinbouwer Stadler.

De trein heeft tijdens de inhuldiging van Tilburg naar 's Hertogenbosch gereden. De opening werd officieel voltrokken door een winnaar van een door de NS opgezette wedstrijd. Nadat het lint werd doorgeknipt mochten de uitgenodigen instappen.

Aan boord van de trein bevonden zich de winnaars van een wedstrijd van de NS die op Facebook heeft gehouden, bestuursleden diverse NS-medewerkers en mensen van de pers. 

FLIRT-trein

De 58 FLIRT-sprinters zijn in 2014 met spoed besteld bij de Zwitserse leverancier Stadler vanwege het snelgroeiende aantal reizigers. Deze Sprinters met onder andere WiFi, stopcontacten/USB-poorten in de 2e en 1e klas, gelijkvloerse instap en een rolstoeltoegankelijk toilet, bieden in totaal 16.100 zit/-staplaatsen. Aan de vooravond van de drukste maand van het jaar op het spoor zijn alle 58 treinen beschikbaar voor onze reizigers. Ook het aantal trajecten waarop deze Sprinter rijdt, wordt uitgebreid. Vanaf aanstaande maandag kunnen reizigers op de trajecten Den Bosch - Dordrecht v.v. en Roosendaal - Dordrecht v.v. met de nieuwe Sprinter reizen.

NS investeert 2,5 miljard in nieuwe en gemoderniseerde treinen. Naast de 58 nieuwe Sprinters, volgen in 2018 de eerste van nog eens 118 nieuwe Sprinters van CAF en vanaf 2021 de eerste van de 79 nieuwe Intercity’s van Alstom.

Foto: Treinenweb
De officiele opening vond plaats door een winnaar van een wedstrijd die door de NS is gestart.
Foto: Treinenweb