Spoorverzakking Duitsland zorgt voor hinder op het spoor

Nog een ruime maand zouden internationale treinreizigers en goederenvervoerder hinder hebben van een spoorverzakking in Duitsland. Tussen Karlsruhe en Baden-Baden is bij de bouw van een nieuwe spoortunnel onder het bestaande spoor de grond verzakt. Het is een van de drukkere routes in Duitsland.

Treinreizigers moeten vanwege de stremming vaker overstappen in Karlsruhe, Rastatt en Baden-Baden. Tussen deze plaatsten zijn bussen ingezet om de reizigers te vervoeren. Ook de ICE Amsterdam - Basel is hierdoor ingekort tot aan Karlsruhe. Dagelijkse reizigers maken aanspraak op een compensatie van hun abonnementskosten en internationale reizigers kunnen gebruik maken van de vaste regeling bij vertraging.

Ook goederentrein hebben last van deze omleiding, en moeten dus omrijden. Dagelijks maken ongeveer 200 vrachttreinen gebruik van het betreffende traject, en die moeten dus worden omgeleid wat de nodige vertraging oploopt. Hierdoor zouden de goederenvervoerders dagelijks vele miljoenen euro's mislopen. Ook de haven in Rotterdam heeft de lijden onder deze stremming.

Naar verwachting zal op 7 oktober het treinverkeer weer volledig hervat kunnen worden.

Archieffoto: Rob Dammers
Archieffoto: Rob Dammers