Veel bekeuringen na inrijverbod stationsgebied Assen

Het inrijverbod van het stationsgebied in Assen wordt massaal genegeerd. De politie geeft de nieuwe verkeerssituatie meer aandacht na klachten hierover. Volgens diverse automobilisten zouden de 'Kiss & Ride' parkeerplekken om reizigers te brengen en op te halen zeer onduidelijk worden aangegeven.

De eerste dag waarop de politie ging controleren werden er in een uur tijd maar liefst 32 bekeuringen uitgedeeld, wat de politie 'uitzonderlijk' noemt. Sinds twee weken is vanwege de bouwwerkzaamheden de toegang voor het verkeer naar het station verboden, met uitzondering van taxi, bus en hulpdiensten.

"Het negeren van de borden kan gevaarlijke en hinderlijke situaties opleveren", zegt een woordvoerder van de politie. Zo kunnen bussen en taxi’s het station slecht bereiken en worden de wegwerkzaamheden er door bemoeilijkt. De komende periode verwacht de politie ook vaker te controleren.

"Er zijn zogenaamde kiss-and-rideplekken aangewezen. Aan de Overcingellaan bij het tankstation, en aan de Stationsstraat ter hoogte van Accare." Echter volgens de redacteur van Treinenweb wordt dit ook zeer onduidelijk aangegeven. "Reizigers die onverhoopt aan de andere kant van het spoor staan naast het Accare gebouw moeten helemaal via het perron en de tunnel oversteken naar de Oosterparrelelweg, mochten ze aan de andere zijde worden opgehaald. De tunnel onder het spoor is nog niet geheel open."


Een illustratie van hoe het nieuwe station van Assen eruit moet komen te zien. (Foto: Team-A)

Bron: DhvN