Meer rechters voor massaclaim tegen NS

De rechtbank Midden-Nederland heeft bepaald dat de rechtszaak van ConsumentenClaim tegen de Nederlandse Spoorwegen door een meervoudige kamer moet worden behandeld. Deze zou dan door drie rechters worden behandeld. De kantonrechter wil niet als enige rechter over de kwestie beslissen, vanwege de mogelijke impact van de rechtszaak. Dat meldt ConsumentenClaim.

ConsumentenClaim, een organisatie die gespecialiseerd is in massaclaims, wil via de rechter compensatie afdwingen voor treinreizigers die hebben aangegeven last te hebben gehad van de drukte in de treinen. Inmiddel is de NS al gedagvaard bij de rechtbank Midden-nederland in Utrecht.

Inmidels zouden er al 10.000 reizigers zich bij hen gemeld hebben. Volgens de organisatie is het opmerkelijk dat de NS de drukte in de treinen wijt aan de eisen die aan de winst worden gesteld door het ministerie van Financiën. De afgelopen jaren heeft de NS veel winst gemaakt, maar zou is er nog een groot tekort aan treinen, zegt ConsumentenClaim. Het zou om een claim van 10 miljoen euro gaan die wordt afgedwongen.

Al eerder liet de NS te weten geschikt te zijn van de juridische stappen: "dat we in Nederland zo met elkaar omgaan. Dit soort Amerikaanse toestanden helpt de reiziger niet", aldus het spoorbedrijf.

Later in de zomer moet bepaald worden waneer de rechtszaak plaats zal vinden.

Foto: Harrie van Veen
Foto: Harrie van Veen