Veel publiek bij afscheid station Geerdijk

Honderden mensen zijn vrijdagavond naar station Geerdijk gekomen om daar afscheid te nemen van het station. Om de massa aan spoorliefhebbers te kunnen vervoeren heeft Arriva twee gekoppelde stellen ingezet vanaf Almelo.

Bij het afscheid waren naast vele treinliefhebbers ook een hoop omwonenden en zelfs de burgemeester van de gemeente Twenterand aanwezig. Even na 19:06 wat gelijk staat aan het jaar waarin station Geerdijk opgericht werd kwam de trein het station binnenrijden.

Het exacte aantal deelnemers is niet bekend, maar de organisatie (Treinreiziger en OV-Magazine) konden tegenover de media vertellen dat het record degelijk gehaald is. Na afloop van de aankomst en een speech van de burgemeester is het gehele gezelschap naar een plaatselijk café gegaan om daar verder feest te vieren, onder het genot van een muziekje, drankje en een DJ.

Al eerder had carnavalsvereninging 'de Smoezen' al afscheid van het station genomen door het plaatsen van een herdenkingsbiels.

  • Aan het begin van de volgende week zal er op Treinenweb een reportage worden gepubliceerd over de geschienis van station Gerdijk.

Foto: Treinvideo.nl (still-frame)
De aankomst van het dubbele treinstel met vele liefhebbers die afscheid komen nemen van station Geerdijk. Foto: TreinVideo.nl (still-frame uit livevideo)