NS gaat om de tafel met bestuur Thalys over beveiligingspoortjes

De NS gaat binnenkort met het bestuur van Thalys om tafel om 'een constructief gesprek te voeren' over de mogelijkheid om veiligheidspoortjes te plaatsen om stations waar de Thalys stopt. Dit liet een woordvoerder van de NS weten.

Gisteren werd bekend gemaakt dat de Fransen graag op korte termijn beveiligingspoortjes op de stations willen installeren, om de veiligheid van de Thalys te kunnen waarborgen. Deze zouden niet alleen op de Belgische en Franse stations moeten komen te staan, maar ook op de Nederlandse.

'Van deze poortjes en de wil van Thalys hebben we gehoord', stelt een NS-woordvoerder. 'We gaan nu een gesprek plannen en daarbij gaan we natuurlijk ook kijken naar een aantal praktische problemen.'  Op welke problemen de woordvoerder doelt, werd in het midden gelaten.

'We moeten dan natuurlijk ook kijken naar de situatie op Schiphol en Rotterdam CS', aldus de zegsman. De datum van 20 december, waarop de Fransen bevestigden dat de poortjes op dan dat moment uiterlijk zouden moeten zijn geinstalleerd, herkent de NS overigens niet.


Archieffoto: Treinenweb

Bron: AT5