Reizigers verlieten op gevaarlijke wijze defecte trein

Een groep reizigers is dinsdagochtend op eigen houtje uit een defecte trein bij Zaltbommel gestapt. Ze hadden geen zin meer om in de stilstaande trein, die op het traject Den Bosch-Utrecht gestrand was, te wachten op vervangend vervoer. Het verlaten van de trein was tegen de regels van de hoofdconducteur in, die dit hen vanwege de veiligheidsprocedures verbood.

Volgens Omroep Brabant liep de groep vervolgens een stuk langs het spoor en stapten ze in een gereedstaande taxi, die ze eerder al hadden besteld. Een treinpassagier kon melden dat ze hun vliegtuig niet wouden missen.

De andere reizigers die zich in de trein bevonden moesten wachten op NS-bussen. Toen deze in een groot aantal arriveerden bleek dat er zich een sloot bevond tussen de trein en de bussen waardoor de reizigers alsnog niet konden instappen.

Uiteindelijk konden een groep een opgeroepen monteurs de trein weer op gang krijgen waarna deze na een aanzienlijke vertraging alsnog Zaltbommel kon bereiken. Hier werden de gedupeerden getrakteerd op een kopje koffie, in de afwachting op de volgende trein.

Defecte bovenleiding

In eerste instantie ging men er van uit dat de bovenleiding defect was. Later werd verteld dat het de trein zelf was die een mankement vertoonde.

ProRail heeft laten weten dat het waarschijnlijk toch de bovenleiding was waardoor de trein stil kwam te staan. De exacte oorzaak zullen ze onderzoeken. "De kou is in ieder geval niet de oorzaak van het probleem.", aldus Lucas Stassen, woordvoerder van ProRail.

Reizigers verlieten op gevaarlijke wijze defecte trein

Bron: De Telegraaf