Reizigers Thalys straks door beveiligingspoortjes

Reizigers die met de Thalys reizen, zullen binnenkort een beveiligingspoortje moeten passeren. De Franse verkeersminister Ségolène Royal heeft dit dinsdag bekendgemaakt.

De poortjes komen niet alleen in Parijs en Lille te staan, maar ook in Amsterdam, Brussel en Keulen. De veiligheidsmaatregelen worden zo snel mogelijk uitgevoerd en alle poortjes moeten er voor 20 december staan meldt de Franse bewindsvrouw.

Beter OV: "Geen toegevoegde waarde..."

"De mogelijke eis van de Fransen, dat op het Centraal Station van Amsterdam veiligheidspoortjes moeten komen voor Thalys-passagiers, slaat nergens op." meldt Rikus Spithorst van Maatschappij Voor Beter OV in een persverklaring. "Los van het feit, dat de Fransen het station van Rotterdam klaarblijkelijk zijn vergeten, leveren detectiepoortjes amper een toegevoegde waarde. Terroristen kunnen hun bomgordel ook laten afgaan in de drukke stationshal of in een binnenlandse trein met nog veel meer inzittenden dan een Thalys."

Ook benadrukt de woordvoerder dat reizigers in deze gevallen zich eerder op het station moeten melden, waarmee het ongemakken en tijdsverlies oplevert die geen enkel doel dient.


Foto: Serge
 

Bron: De Telegraaf