Groningse hoofdconducteur ontketent rage op internet

Een Groningse hoofdconducteur heeft een ware rage ontketend op de sociale media. De bedoeling is hierbij dat reizigers en NS-personeel bijzondere selfies maken die een minimaal vier lege zitplaatsen in de trein laten zien. Deze rage die bedacht is door hoofdconducteur Bram wordt daarom ook #eenBrammetjedoen genoemd.

Het idee van #eenBrammetjedoen kwam van de hoofdconducteur zelf. Gewapend met een kniptang maakt hij een selfie in een lege trein. Dagblad Metro pikte deze tweet op voor in hun treinreizigers-rubriek, waarna de hashtag #eenBrammetjedoen in het leven werd geroepen.

De selfies worden door diverse mensen nagedaan, niet allen reizigers houden zich hiermee bezig, maar ook zelfs ander treinpersoneel. De status van een 'trending topic' op Twitter werd hiermee zelfs al bijna behaald.

De hoofdconducteur die een eigen website heeft, schenkt hier in een artikel aandacht voor. Zo heeft hij ook een wedstrijd bedacht waarmee deelnemers de leukste en orgineelste #eenBrammetjedoen selfies kunnen insturen. De winnaar die zichzelf de titel #eenBrammetjedoen expert & koning mag noemen, is Colin van den Bos. Hij wist een vrolijke selfie te maken met een 'vrolijke kop' in de trein.

De selfie waar het mee begon!

De 'vrolijke kop' van Colin van den Bos.

Een aantal treinpersoneelsleden en reizigers die aan de selfie-rage meedoen.

En voor ons is Edwin Bosveld de winnaar, hij wist een #eenBizarretjedoen te maken.