Panorama Rail Restaurant breidt uit

Het rijdende treinrestaurant Panorama Rail Restaurant breidt uit vanwege de groeiende vraag onder zakelijke reizigers. Het restaurant rijdt daarom niet alleen elke zaterdagavond Amsterdam Centraal uit, maar ook elke donderdagavond.

De eerste donderdagavondrit staat gepland op 5 november en vervolgens elke week. Net als op zaterdag vertrekt de trein voor een bijna drie uur durende rondreis door de Randstad om 18.15 uur vanaf Amsterdam Centraal. Tijdens de rit wordt een viergangendiner geserveerd.

Honderden gasten

Met de eerste zeven ritten van het Panorama Rail Restaurant hebben sinds eind augustus honderden gasten een diner genoten terwijl ze in de gerenoveerde, historische trein rond het Groene Hart reden. Veel families en stellen blijken voor de rondrit op zaterdagavond te kiezen, die juist tijdens de donkere dagen als bijzonder sfeervol wordt ervaren.

Zakelijke markt

Er is echter ook veel vraag naar een rit voor zakelijke relaties, maar dan op werkdagen. Om tegemoet te komen aan de wensen van de zakelijke gasten rijdt het Panorama Rail Restaurant vanaf begin november daarom ook op donderdagen. Op de avond die traditioneel veel wordt gebruikt voor relatie-evenementen vertrekt de trein eveneens om 18.15 uur voor een culinaire rondrit vanuit Amsterdam.

Initiatief

Het Panorama Rail Restaurant is een initiatief van spoorvervoerder Railpromo en Restaurant ONE uit Roermond (Michelinster). Volgens de initiatiefnemers heeft de bijzondere trein zich in de eerste maanden voldoende bewezen wat de basis vormt voor de uitbreiding.

Kerstevent

Naast de wekelijkse ritten, wordt het restaurant ook steeds vaker compleet afgehuurd voor bijzondere bijeenkomsten en ritten. Tal van organisaties huren de trein of een privécompartiment voor een personeelsuitje of een kerstevent. Daarnaast wordt het treinrestaurant ook op internationale verbindingen ingezet: Zo rijdt op 11 oktober voor het eerst in veertien jaar weer een rechtstreekse trein tussen Weert en de Belgische plaatsen Hamont en Antwerpen.


Foto:  Bjarne Kosmeijer

Bron: Railpromo