Eerste goederentrein uit China in Rotterdam aangekomen

In de Rotterdamse haven is in de nacht van donderdag op vrijdag de eerste lading van ongeveer twintig containers uit China aangekomen, die helemaal over het spoor door Azië en via Rusland zijn vervoerd. De treinrit heeft zo'n twee weken geduurd voordat de containers in ons land aankwamen.

Met het spoorvervoer scheelt de reis vergeleken met het schip ongeveer tien dagen. Die tijdwinst is bijvoorbeeld interessant voor het vervoeren van producten die kunnen bederven. Wel moesten de containers tijdens de rit twee keer worden overgeladen, omdat China, de voormalige Sovjet-Unie en Europa elk met eigen spoorbreedtes werken.

De Chinese overheid investeert momenteel fors in het verbeteren van de spoorverbindingen met het westen. Het land steekt zeker 40 miljard dollar in het uitbouwen van deze 'Nieuwe Zijderoute'. Zo rijdt er  onder meer al zes keer per week een trein naar het Duitse Duisburg.

Duurder

In Rotterdam is men niet bang dat de komst van containers per trein marktaandeel zal wegsnoepen van de scheepvaart. Vervoer over het spoor is immers veel duurder. Voor de luchtvaart kunnen de treinen uit China volgens het Havenbedrijf wel een concurrent worden.

De trein die nu in Rotterdam arriveert is van railoperator Cargosped en wordt door Europa gereden door PKP Cargo, de grootste Poolse railvervoerder. Inmiddels heeft Cargosped aangegeven dat het geen eenmalige rit betreft, ook in augustus en september zullen nog een aantal treinen met containers uit het verre China arriveren.

Bron: De Gelderlander