Utrecht Centraal opent nieuwe perron

Vanaf vanmorgen kunnen reizigers op Utrecht Centraal gebruik maken van het nieuwe perron voor de sporen 20 en 21. Het nieuwe en brede perron bevindt zich aan de Jaarbeurszijde van het station. Het nieuwe perron kenmerkt zich met nieuw meubilair. Met ingang van vandaag is het perron van spoor 18/19 tijdelijk gesloten vanwege een verbouwing.

Het eerste wat de reizigers zal opvallen is het nieuwe meubilair. De draadstalen bankjes hebben nu plaats gemaakt voor comfortable bankjes en poefjes, die in Leiden en Amsterdam Bijler eerder zijn uitgetest. Deze zitmeubels zijn gemaakt van duurzame materialen. De bedoeling is dat dit meubilair ook op de andere perrons van Utrecht wordt aangelegd, en dat ook andere stations de komende jaren ervan voorzien worden.

Dankzij het nieuwe perron 8 kunnen er meer treinen gaan rijden, maar ook vangt het de komende tijd de weggevallen capaciteit van de sporen 18 en 19 op. Deze werkzaamheden vinden plaats om de perrons van sporen 14/15 en 18/19 breder te kunnen maken. Op dit moment dagelijks al 285.000 mensen gebruik van, en dat aantal stijgt.

Het nieuwe perrons is een onderddel van de verbouwing van Utrecht Centraal waarbij de sporen, de perrons en ook de stationshal wordt omgebouwd tot volwaardige OV-terminal die een grotere capaciteit aan reizigers moet bieden. Aan het eind van deze maand, op 31 juli, zal een nieuw deel van deze terminal worden geopend.

Wij namen al eerder een kijkje achter de schermen.

Bron: ProRail