NS introduceert nieuwe NS Xtra app

De officiële NS-Xtra  app van de Nederlandse Spoorwegen is vanaf vandaa geüpdatet met de mogelijkheid om reisopties met het volledige openbaar vervoer te tonen, zoals bussen, metro's en trams en een real-time locatiesysteem waarmee je kan zien waar de treinen zich op dat moment bevinden.

De update voor NS-Xtra app is zowel beschikbaar voor Android en iOS, hoewel voor iOS het locatiesysteem, die ook Treinradar genoemd wordt, nog niet beschikbaar lijkt. NS bevestigt dat het geen plannen heeft om een Windows Phone-app te ontwikkelen. "We stellen wel onze api's beschikbaar om andere ontwikkelaars apps te laten bouwen", aldus de NS.

Andere verrassende mogelijkheden zijn reisadviezen van deur-tot-deur waarbij men een reis kan plannen met het gehele openbaar vervoer, deze resultaten komen bij 9292 vandaan.

De vernieuwde NS-app toont alle beschikbaar reisopties met het openbaar vervoer, waarbij de resultaten in een nieuw design worden weergegeven. De resultaten zijn afkomstig van 9292. "Reizigers willen graag een volledig reisadvies van deur tot deur. Daarom hebben we deze update uitgerold", aldus een woordvoerder van de NS.

Ook is het design van de gehele app verbeterd, waardoor deze nog makkelijker en prettiger in gebruik moet zijn bij de gebruikers.