NS zet langere treinen in tijdens Tour de France

De Nederlandse Spoorwegen zullen komend weekeinde extra lange treinen rijden van en naar Utrecht. Vanwege de start van de Tour de France worden er vermoedelijk honderdduizenden mensen in Utrecht verwacht.

Ook zal ProRail deze dagen extra alert zijn op de hittegolf die het land zal teisteren, en zullen werkzaamheden op en rond Utrecht Centraal worden uitgesteld tot na het weekend. Om eventuele storingen zo snel mogelijk op te lossen zullen er extra storingsploegen paraat staan om het spoor zo snel mogelijk vrij te maken, ook enkele wegsleep-locomotieven zullen gereed staan voor als het nodig is.

De pendeltrein naar het Spoorwegmuseum zal dit weekend niet rijden, omda het peloton de spoorweg naar het museum zal kruisen.

Bij stations en viaducten waar het wielrenners-peloton onderdoor rijdt, zullen opsporingsambtenaren surveilleren. Zij moeten voorkomen dat toeschouwers op viaducten klimmen om goed uitzicht te hebben.

Vignet

Hoewel Utrecht Centraal zelf goed bereikbaar zal zijn met de trein, zal het wegverkeer in het centrum van de stad voor een groot gedeelte afgesloten zijn. Mensen die toch in de afgesloten gebieden moeten zijn, hebben daarvoor een vignet nodig, welke men nog tot 1 juli aan kan vragen bij gemeente. Inmiddels hebben zo'n 11.000 mensen deze al aangevraagd.

Route

De Tour de France zal op zaterdag 4 juli beginnen met een tijdsrit door Utrecht. Hierbij wordt er een massale drukte verwacht rondom het gehele station van Utrecht Centraal. Zondag 5 juli start de tweede etappe in Utrecht, welke zal eindigen bij Neeltje Jans aan de Oosterscheldekering in Zeeland. Daarna verlaat de Tour Nederland.


Foto: Wikipedia