Dit weekend weer NS-personeel mishandeld

Opnieuw zijn dit weekeinde diverse conducteurs bedreigd in treinen. Een 33-jarige man zonder kaartje mishandelde zondag twee conducteurs ter hoogte van Almere. Ook in Gouda ging een reiziger door het lint en bedreigde en beledigde hij een NS-personeelslid.

In de trein naar Almere Centrum kon een reiziger bij een controle geen vervoersbewijs laten zien. Hij werd vervolgens agressief en mishandelde twee medewerkers van de NS. Op het station in Almere kon de man uiteindelijk worden aangehouden, de conducteurs hebben zich in het ziekenhuis laten onderzoeken.

Ook in Gouda werd zondag een conducteur door een reiziger beledigd en bedreigd. Volgens de politie verzette de man zich bij zijn aanhouding.

Afgelopen zaterdag werd een andere conducteur met een stanleymes bedreigd. De dader had naar eigen zeggen geen kaartje kunnen kopen en protesteerde tegen de boete die hij hierop kreeg. Tevens maakte hij enkele doosbedreigingen naar het NS-personeelslid. De man werd op het station van Tilburg aangehouden.

Bron: Nu.nl