NS plaatst in juni toegangspoortjes bij station Goes

De NS is bezig met voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van poortjes op het station van Goes. Vanaf juni moeten deze aan de noordkant van het station worden geplaatst waarna in juli de poortjes gebruiksklaar zullen zijn. De tourniquets zullen echter nog niet worden gesloten totdat het nieuwe spoorviaduct ter hoogte van de Van Hertumweg klaar is.

De gemeente streeft ernaar om de werkzaamheden aan het nieuwe viaduct in 2019 af te ronden. De aanleg zal in 201 gaan starten. Tot die tijd wil Goes dat ook voetgangers zonder OV-chipkaart gebruik kunnen blijven maken van de huidige voetgangerstunnel, een belangrijke verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de stad.

Vanaf juli kunnen reizigers aan de noordzijde van het station in- en uitchecken bij de poortjes, aan de zuidkant blijven voorlopig de in- en uitcheck-paaltjes staan.

Goes is één van de 82 stations waar NS toegangspoortjes plaatst, maar één van de enkelen waarvan de poortjes nog niet dit jaar gesloten zullen worden, in tegenstelling tot de rest.

Bron: PZC