Burgemeester Woerden pleit voor camerabewaking

Als het aan burgemeester Molkenboer van Woerden ligt zal er cameratoezicht rond het station van Woerden komen. Hiermee hoopt hij dat het stationsgebied een stuk veiliger zal worden en dat de vernielingen aan fietsen wordt teruggedrongen, met name in de avonden van het weekend.

De politie en BOA's houden toezicht, maar hebben niet voldoende grip op de zaak, waarbij de burgemeester van de stad ervoor pleit dat er camerabewaking wordt ingezet. Hij gaat de komende maanden aftasten of er nu meer draagvlak is voor cameratoezicht om een proef te houden op het station. Hiermee hoopt hij dat de veiligheid op en rond het station wordt vergroot.

Extra cameratoezicht is vaak een onderwerp dat door andere gemeentes vaak op de lange baan wordt geschoven. Dit heeft vaak te maken met financiële bezwaren en de waarborging van privacy van omwonenden.

De burgemeester kan in ieder geval CDA Woerden krijgen. Ook zij hebben eind vorig jaar al laten weten dat er dringend behoefte is aan camerabewaking, nadat er op grootschalige wijze diverse (brom-)fietsen werden vernield.

"Burgemeester Woerden pleit voor camerabewaking"
Het station van Woerden (Foto: Treinenweb)

Bron: Woerden.tv