Ontspoorde trein Teuge leidt tot dagenlang vervoersprobleem

De trein die gistermorgen bij Teuge ontspoorde na een botsing met een auto levert flinke problemen op voor het treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer. Op zijn vroegst zou per pas woensdag pas weer treinverkeer mogelijk zijn, zo laten NS en Prorail weten.

De bovenleiding en de portalen zijn over een lengte van 300 meter zwaar beschadigd en moeten worden vervangen. Gisteravond is er een poging gedaan om de trein weer op het spoor te plaatsen en deze weg te slepen. Hierna is herstel aan de infrastructuur mogelijk.

Aanrijding

De aanrijding vond zondagmorgen plaats rond 8.30 uur op een overweg bij Teuge. De inzittende van de auto kwam om het leven. Mogelijk zou er sprake zijn van een bewuste zelfmoordactie. In de trein zaten op het moment van de aanrijding drie passagiers, een conducteur en een machinist. Zij bleven allemaal ongedeerd.

Na de aanrijding lag het treinverkeer stil tussen Amersfoort en Deventer stil, maar later in de middag kon het treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn al worden hervat.

Reisadvies

Reizigers tussen Deventer en Utrecht wordt geadviseerd om via Arnhem reizen, tussen Amersfoort en Deventer is het beste route om via Zwolle te gaan, aldus de NS. Er rijden stopbussen tussen Apeldoorn en Deventer.

De extra reistijd kan oplopen tot een uur.

Bron: AD