[upd] Treinverkeer Tilburg gestremd na treinbotsing

Bij Tilburg heeft er in de middag omstreeks kwart voor vier een botsing plaatsgevonden tussen een reizigerstrein en een goederentrein. Er zou sprake zijn van één gewonde, meldt de Veiligheidsregio Middenwest Brabant.

Bij de botsing zou één persoon lichtgewond zijn geraakt, en zijn vele reizigers door de trein geslingerd en ten val gekomen.

De botsing vond plaats ter hoogte van het Reitseplein in Tilburg. Een reizigertrein zou op mogelijk lage snelheid frontaal op een tankwagon met LPG zijn gereden. Bij de botsing is een kleine hoeveelheid licht ontvlambare butadieen vrijgekomen. Hierop werd besloten om een NL-Alert voor het gebied rond het spoor te versturen met de melding dat men deuren en ramen gesloten moest houden. Met behulp van bevriezing is het lek uiteindelijk provosorisch gedicht. Aanvankelijk werd er door de Veiligheidsregio eerst gedacht aan een lekkage van de brandstof LPG.

De soptrein die als Sprinter reed is door de botsing ook ontspoord. "Op dit moment gaat alle aandacht uit naar de reizigers en het personeel van de trein. Naar de oorzaak van deze aanrijding wordt onderzoek gedaan" meldt de NS.

Het treinverkeer tussen Tilburg en Breda is stilgelegd, en de gestrande reizigers werde verzameld op een parkeerplaats. Hulpdiensten zijn inmiddels al ter plaatse voor assistentie.

Naar verwachting zullen de opruimings en herstelwerkzaamheden tot in de nacht duren.