'Veiligheidsregels spoortunnels te streng'

Het treinverkeer in spoortunnels ligt veel te vaak stil door te strenge veiligheidsregels en dat moet snel veranderen, vinden de NS, ProRail, reizigersorganisatie Rover en het ministerie van Infrastructuur. Dit meldt de Telegraaf op grond van vertrouwelijke stukken.

Doordat het treinverkeer in tunnels zo vaak stilligt, is de economische schade groot. Hierdoor kiezen steeds meer mensen minder vaker de trein als ze naar Schiphol reizen. De kans voor hen is groot dat ze voor Schiphol zouden stranden en dat ze hun vliegtuig zouden missen.

Als het brandalarm in een tunnel afgaat betekent dit dat het treinverkeer direct wordt stilgelegd. In alle gevallen is het loos alarm die vaak wordt veroorzaakt door rook van een aangelopen rem of opwaaiend stof.

Recentelijke loze brandmeldingen

De afgelopen dagen is de spiksplinternieuwe spoortunnel van Delft al twee keer getroffen door een loze brandmelding in de tunnel. Afgelopen dinsdag was er sprake van een brandmelding in de nabijgelegen tunnel van Rijswijk. In beide gevallen is het treinverkeer enige tijd stilgelegd.


"'Veiligheidsregels spoortunnels te streng'"

Bron: Nu.nl