Treinverkeer rond Utrecht verstoord door defecte bovenleiding

Vanwege een defecte bovenleiding rijden er vanaf maandagmorgen nauwelijks treinen van en naar station Utrecht. In alle richtingen zoals van en naar Amersfoort, Schiphol, Den Haag, Breukelen, Den Bosch en Nijmegen vallen er treinen uit. 

Inmiddels is de NS samen met ProRail bezig met uitzoeken op welke trajecten het treinverkeer weer kan worden hervat. 

"Reizigers moeten er rekening mee houden dat hun treinreis maandag niet verloopt zoals normaal", vertelt een woordvoerder van de NS. "We weten nog niet hoe groot het stuk bovenleiding is dat moet worden vervangen, maar om de mensen veilig te laten werken aan het herstel kunnen naastgelegen sporen niet worden gebruikt. Dat heeft behoorlijke invloed op het treinverkeer. Er rijden wel treinen van en naar Utrecht, maar zeer beperkt."

Extra reistijd

De NS advisieert reizigers indien mogelijk het station Utrecht te mijden of later op reis te gaan. Anders moeten ze rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS verwacht dat rond het middaguur al het treinverkeer weer op gang moet komen. 

De redactie van Treinenweb verwacht dat de problemen tot ver in de middag zullen duren. "Dit komt door materieel en personeel dat op de verkeerde plaats staat, en naar de juiste plekken moeten worden gebracht. Een enorme logistieke operatie."

Bron: Nu.nl