Hitachi neemt AnsaldoBreda over

Het Japanse technologie- en industrieconcern Hitachi neemt het Italiaanse bedrijf AnsaldoBreda over. Dat maakten de twee bedrijven dinsdag bekend. De treinfabrikant verkeert al tijden in zwaar weer en een eventuele overname door het Japanse bedrijf was eind vorig jaar al sprake van.

Hitachi neemt ook de signaleringsactiviteiten over van het Italiaanse bedrijf. Met de overname zou een bedrag van ruim 1,8 miljard euro zijn gemoeid, wat een van de grootste. Het is de grootste buitenlandse overname ooit voor Hitachi in de geschiedenis. Later dit jaar moet de overeenkomst definitief worden getekend.

Finmeccanica liet in november weten dat het Japanse concern een bod had gedaan op het Italiaanse treinbouwersbedrijf, die bekend staat als de bouwer van de geflopte Fyra-treinen. Het Japanse bedrijf Hitachi is zelf ook actief met de bouw van treinen.

Ook andere grote concers hadden interesse getoond in een overname, waaronder General Electric, Thales en Bombardier. Er werken circa 2.300 mensen in vier fabrieken voor AnsaldoBreda waar zowel metro's, trams als treinen worden gebouwd.

Bron: Treinreiziger