"Sluit Haarlem aan op het nachtnet"

Als het aan de de Facebook-community 'Haarlem moet op het nachtnet' ligt zal de Noord-Hollandse stad een plekje in het nachtnet krijgen. Binnen een week heeft de pagina van de fracties Groenlinks en de PvdA al 4.000 stemmen binnengehaald.

Met de Facebook-pagina en het grote verzameld aantal stemmen willen de fracties laten zien dat er behoefte is om nachttreinen te laten rijden tussen Amsterdam en Haarlem.

Volgens kunnen jongeren in Amsterdam geen lange en late avond maken omdat de laatste trein eventjes na 01:00 uur vertrekt. Dit geldt ook voor de Amsterdammer die vanaf Haarlem weer de trein naar de hoofdstad wilt nemen.

Volgens de fracties zouden er mogelijkheden zijn om de nachtbus te nemen, maar die zou er een uur over doen, terwijl de afstand per trein in een kwartier te reizen valt.

In Haarlem bestaat al vrij lang de wens om de stad aan het nachtnet te koppelen, meerdere partijen hebben zich hier hard voor gemaakt, maar tot nu toe heeft het nog geen resultaat geleverd. De nachttrein gaat namelijk via Schiphol en dus niet langs Haarlem richting Amsterdam en een omleiding via Haarlem zit er niet in.

Zie ook: https://www.facebook.com/NachtnetHaarlem

"Sluit Haarlem aan op het nachtnet"
"Sluit Haarlem aan op het nachtnet"

Bron: Facebook: Nachtnet Haarlem