Nieuwe station van Barneveld-zuid geopend

Sinds afgelopen maandagmorgen is het nieuwe station van Barneveld Zuid geopend. Bij de opening waren veel reizigers en buurtbewoners aanwezig. Onder het genot van koffie, thee en wat lekkers werd het station officieel geopend en werd de sierverlichting van het opvallende poortgebouw aangezet.

Om 5.30 uur stopte de eerste Connexxion-trein van de Valleilijn al op het station. Later die ochtend werd het station officieel geopend door wethouder Hans van Daalen, de Gelderse gedeputeerde Jan Markink, voorzitter Bart Schmeink van de raad van bestuur van Connexxion en regiodirecteur Jan Mulder van ProRail. Met een druk op een rode knop werd de blauwe verlichting aangezet, die op het gebouw de kaart van Barneveld weergeeft.

Het beheer van het station wordt uitgevoerd door medewerkers van de stichting Ons Bedrijf Barneveld. Deze stichting helpt mensen met een verstandelijke beperking of langdurig werklozen aan een baan. Samen zorgen zij ervoor dat het station schoon wordt gehouden, en dat reizigers bij de kiosk terrecht kunnen voor een kopje drinken of een versnapering.

Dienstregeling

Het station is met ingang van 2 februari 2015 door Connexxion opgenomen in de dienstregeling van de Valleilijn, de treinverbinding tussen de stations Ede-Wageningen en Amersfoort. Doordeweeks stoppen er vier treinen per uur. met de opening van het station is de Barneveldse nieuwbouwwijk Veller nu nog beter bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bron: ProRail