[upd] Treinverkeer rond Utrecht plat door sein- en wisselstoring

Er rijden maandagochtend sinds ongeveer 8.15 uur geen treinen van en naar Utrecht Centraal, vanwege een grote sein- en wisselstoring. De NS verwacht dat het treinverkeer rond 10:30 weer opgestart kan worden.

De seinen en wissels kunnen inmiddels weer bediend worden, en het treinverkeer komt weer op gang. Maar volgens de NS is het een "logistieke puzzel", de belangrijkste intercitytrajecten krijgen voorrang.

 

Het probleem waardoor het treinverkeer plat ligt heeft te maken met de bediening van de seinen en wissel. De oorzaak is nog niet bekend.

Hierdoor kunnen er geen treinen rijden naar onder meer Amersfoort, Amsterdam en Schiphol. Ook trajecten buiten Utrecht zijn getroffen door de storing. Zo rijden er ook geen treinen tussen Arnhem en Tiel, en rijden er minder sprinters tussen Den Bosch en Tilburg.

Voor de meeste trajecten worden er inmiddels bussen ingezet om reizigers te vervoeren.

Reisadvies

Reizigers via Utrecht worden geadviseerd om de treinreis uit te stellen en het station te mijden. Rond 10:30 zal het treinverkeer op gang komen, maar de NS benadrukt wel dat men een gedeelte van de dag rekening moet houden met vertragingen of uitval van treinen.

Personen die omreizen met de Intercity Direct tussen Amsterdam en Breda via de HSL-lijn hoeven daarvoor tijdens de verstoring tot nader order geen toeslag te betalen.