'Free hugs' knuffelaarster in de kou gezet

Een deelneemster van een 'Free Hugs' community, die mensen graag met een liefdevolle knuffel omarmt, is afgelopen week op Amsterdam Centraal gesommeerd om het station te verlaten. Twee beveiligingsmedewerkers kwamen tot deze actie omdat de vrouw geen toestemming had om 'gratis dingen uit te delen'.

'Free hugster' Linda is ervan overtuigd dat deze wereld wel wat liefde kan gebruiken, zij weet uit ervaring dat veel medelanders verstoken zijn van affectie en lichamelijke warmte, en ze gruwelt van het feit dat we in Nederland enorm van elkaar aan het vervreemden zijn. Daarom doet ze mee om - in dit geval - reizigers op stations een liefdevolle knuffel te geven

Flashmob-actie

Nadat ze afgelopen week door de beveiliging op het station van Amsterdam gesommeerd werd het station te verlaten, of de keuze kreeg om een boete te betalen, sprong DJ Patrick van den Hoek van WILD FM in de bres om protest aan te tekenen tegen de uitzetting op het station. Uiteindelijk zijn er plannen gemaakt om aanstaande zondag een heuze flashmob-actie op hetzelfde station te houden met zo veel mogelijk deelneemers die elkaar eventjes liefdevol zullen omarmen. Aanstaande vrijdag zal duidelijk worden of de NS dan toestemming zal geven voor het evenement, tijdens de radioshow van Patrick op WILD FM.

De 'Free Hugs'-actie is niet nieuw, al vele jaren komen Free Huggers op willekeurige stations bijeen om mensen reizigers even stevig te omarmen. Volgens Linda is het nog nooit eerder gebeurd dat een 'free hugger' een station uitgezet is.

Valentijnsdag

Om mensen op Valentijnsdag ook voorzien van een warme hug is er inmiddels een besloten om die dag op de Dam in Amsterdam een massale bijeenkomst te houden van liefhebbers die ervan houden om een warme 'free hug' uit te delen. Ze roepen daarbij op om zo veel mogelijk mensen naar het evenement te laten komen. Een evenement-pagina daarvoor op Facebook zal er nog komen.

Volg de actie via Facebook en Twitter.


Een foto van een 'Free Hugs'-actie.
(Foto: Free Hugs Nederland)