Station Bussum-Zuid krijgt nieuwe loopbrug

Station Bussum-Zuid krijgt in het weekend van 31 januari en 1 februari een nieuwe loopbrug. De hardhouten brug is 27 meter lang, 3,5 meter hoog en 4 meter breed en kent een gewicht van 38 ton. De loopbrug ofwel 'traverse' wordt aanstaande zaterdag tussen 11 en 14 uur op zijn plek gehesen met behulp van een hoge kraan.

Tijdens de werkzaamheden is geen treinverkeer mogelijk tussen Naarden-Bussum en Hilversum. Er rijden stopbussen. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de Reisplanner op www.ns.nl te raadplegen.

Stationsvernieuwing Bussum-Zuid

Als de loopbrug op zijn plek ligt, wordt er ter plaatse nog een dak op gebouwd. De nieuwe loopbrug wordt voorzien van twee liften naar het perron. Naar verwachting is alles medio 2015 klaar. Dan is Bussum-Zuid toegerust op de toekomst: veilig, toegankelijk en goed bereikbaar. Ook met zware koffers.

Toeschouwers

Het vereist de nodige precisie om de loopbrug op zijn plek te hijsen. Belangstellenden kunnen aanstaande zaterdag tussen 11 en 14 uur dat staaltje vakmanschap bekijken vanaf de oude traverse. Voor de toeschouwers trakteert ProRail op een kopje koffie of een kop erwtensoep.

Bron: ProRail