Vanaf 28 februari rijdt eerste trein door nieuwe spoortunnel Delft

Treinreizigers kunnen vanaf 28 februari volgend jaar gebruik maken van de nieuwe stationsspoortunnel bij Delft. De eerste trein zal dan het met reizigers het station binnenrijden.

De indienststelling van de tunnel met het bijbehorende station is ruim een maand eerder dan gepland. Verantwoordelijk wethouder Lennart Harpe (VVD) reageert dan ook dolblij op het nieuws. "Het aftellen is nu echt begonnen,'' zegt hij. "Nog 73 nachtjes slapen, dan is het zover. Een mijlpaal in de geschiedenis van Delft.''

Op dit moment wordt er nog volop gewerkt aan het prestigieuze bouwproject  "Niet alleen onder de grond, maar ook boven op het Stationsplein. Maar ook daar gaat het de goede kant op. Zo zijn onlangs de bushokjes geplaatst,'' stelt de wethouder. De officiële opening van het project is overigens pas later in het jaar. "We maken later bekend wanneer en hoe we dat moment vorm gaan geven.''

Een maand geleden reed er al een trein met genodigden als test door de tunnel. Inmiddels worden er nog diverse tests uitgevoerd om de veiligheid in de tunnel te kunnen verantwoorden. 

Zodra de tunnel open wordt gesteld zal de oude spoorlijn buiten dienst worden gesteld waarna het oude viaduct afgebroken zal worden.

"Vanaf 28 februari rijdt eerste trein door nieuwe spoortunnel Delft"
"Vanaf 28 februari rijdt eerste trein door nieuwe spoortunnel Delft"
Foto: Steven Lek