[upd] Treinverkeer Almere-Weesp tot woensdag plat

Het treinverkeer tussen Almere en Weesp ligt nog zeker tot woensdagochtend stil. Door diverse tegenvallers lopen voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe spoorbrug over de A1 vertraging op, meldt ProRail.

De spoorbrug moet worden vernieuwd omdat de A1 wordt verbreed en de huidige brug niet lang genoeg is. Helaas heeft de aannemer meer tijd nodig dan oorspronkelijk gepland was, zegt een woordvoerder van de NS.

De NS zet stopbussen in en adviseert reizigers op sommige routes om te reizen.

Voor beter OV

De oorzaken en achtergronden van het totaal mislopen van de vernieuwing van viaducten over de A1 dienen goed te worden onderzocht. Dat vindt Voor Beter OV.

"Er moest zondagmiddag een keuze worden gemaakt: óf de oude situatie weer herstellen, óf de foute onderdelen ter plaatse aanpassen en alsnog aanbrengen. Op grond van de stelling van Rijkswaterstaat en zijn aannemer dat het voltooien van de gestarte werkzaamheden (dus onderdelen aanpassen en alsnog plaatsen) de minst erge uitloop van werkzaamheden zou betekenen, is daarmee ingestemd door de NS. Naar nu blijkt, was deze voorstelling van zaken onjuist. Daardoor kunnen morgen nog steeds geen treinen rijden tussen Almere en de Randstad." schrijft Voor beter OV op hun website.

Update 10:37: Reactie 'Voor beter OV' toegevoegd

 

Bron: FokNieuws