Eind oktober twee extra treinstellen op de Maaslijn

Met de inzet van twee extra treinstellen tijdens de ochtend- en avondspits denkt vervoersmaatschappij Veolia een probleem op te kunnen lossen op de Maaslijn, het traject tussen Nijmegen en Roermond. Vooral tussen Boxmeer en Nijmegen zijn de treinen vaak overvol.

Maandag 27 oktober worden de twee extra treinen voor het eerst ingezet. Hiermee komen er zo'n 288 zitplaatsen extra tijdens de spits.

Als extra treinstellen zullen er twee treinen van het type LINT worden ingezet, die bekend zijn doordat ze ook in de Achterhoek rijden bij Syntus, en bij Arriva tussen Mariënberg en Almelo.

Elektrificatie

Een andere oplossing om de capaciteit op de spoorlijn te verbeteren is een toekomstige electrificatie van het traject. Zowel de Gedeputeerde Staten van Brabant, als de provincies van Limburg en Brabant hebben aangegeven mee te willen betalen aan de elektrificatie. Hierdoor kunnen de treinen straks sneller optrekken en bovendien ook energiezuinig rijden, een ambitie die steeds verder uit lijkt te groeien over het spoor.