[upd] Grote wateroverlast op stations en spoortunnels

Noodweer heeft maandag indiverse delen van het land veel wateroverlast veroorzaak. In korte tijd kwamen er honderden meldingen binnen bij de brandweer. Ook het verkeer en openbaar vervoer ondervinden hinder door de buien.

Op het station van Utrecht Centraal is er aan de centrum-zijde een enorme lekkage ontstaan vanwege de werkzaamheden die er plaats vinden vanwege de bouw van de nieuwe OV-terminal. Ook is een deel van het plafonds in het nabijgelegen winkelcentrum Hoog Catherijne naar beneden gekomen.

Ook andere stations moesten het ontgelden. Op Amsterdam-Zuid is de reizigerstunnel volledig blank komen te staan en in Enschede en Woerden zijn enkele spoortunnels onder water komen te staan.

Door hevige regenbuien is er een tunnel bij Amersfoort Schothorst onder water gelopen. Hierdoor is het station niet meer te bereiken. Inmiddels zou het treinverkeer daar weer op gang moeten zijn, nadat deze vanmiddag het station overgeslagen heeft. Wel zijn er bussen ingezet.

Door de zware regenval is ook de bovenleiding bij station Elst verzakt en rijden er tot dinsdagochtend geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen. Ook tussen Arnhem en Ede-Wageningen ondervindt de NS hinder van de gevolgen van het noodweer.

Zie voor de actuele verstoring ook de verstoringspagina.

 

 


Lekkage in Utrecht Centraal vanwege het noodweer.