Treinverkeer zuidzijde 's-Hertogenbosch rijdt weer

Het spoor aan de zuidzijde bij 's-Hertogenbosch is weer gereed na een verbouwing van een ruime twee weken, en het treinverkeer is weer op gang. Hiermee is het spoor weer geschikt voor de toekomst. ProRail en aannemer Strukton hebben vannacht de omvangrijke vernieuwing en herinrichting van het spoor aan de zuidkant van het station afgerond.

De afgelopen drie weken is door in totaal zo'n 2000 mensen hard gewerkt om alle sporen, seinen, wissels, kabels en bovenleidingen aan de zuidkant van het station te vernieuwen. Om de doorstroming en betrouwbaarheid rond station ’s-Hertogenbosch te verbeteren is het spoor opnieuw ingericht. Dit betekent dat vervoersstromen beter zijn gescheiden en er minder wissels liggen, zodat treinen met een hogere snelheid het station kunnen binnenrijden en weer verlaten. Dankzij deze maatregelen is er op deze plek weer een goed spoorknooppunt met voldoende capaciteit ontstaan.

Half miljoen reizigers
Reizigers van en naar het zuiden werden de afgelopen weken tussen ’s-Hertogenbosch en Boxtel en ’s-Hertogenbosch en Tilburg met bussen vervoerd. Hiervoor werden op werkdagen meer dan 100 bussen per dag ingezet. NS is tevreden over het verloop van het busvervoer en bedankt reizigers voor hun geduld. Uit reacties van reizigers werd duidelijk dat het grootste gedeelte van tevoren op de hoogte was van de buitendienstelling. In totaal zijn een half miljoen reizigers vervoerd met bussen.

Bron: ProRail