Reisinformatie naar NS

De reisinformatie op de stations gaat per 1 november van ProRail naar de Nederlandse Spoorwegen. Dat heeft een woordvoerder van ProRail woensdagavond gezegd.

Dit gaat echter niet zomaar, de NS moet volgens de NMa wel voldoen aan diverse strikte voorwaarden. Zo moet de NS concurrenten als Connexxion, Veolia en Arriva tegen dezelfde prijs en kwaliteit toegang geven tot de reisinformatie. Ook moet de NS geen informatie kunnen krijgen van bedrijfsvertrouwelijke  gegevens van de concurrenten.

Eerder was het plan om op 1 september de overdracht te hebben afgerond. Maar de NMa had nog een aantal vragen over die overgang van ProRail naar de NS, dit omdat de NS ook hun concurrenten zullen gaan bedienen met de reisinformatie.

Beter OV
Een woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV kon woensdagavond vertellen vooralsnog zeer ongelukkig te zijn met de gang van zaken. „Voor Beter OV is nog steeds van mening dat de markt verstoord is doordat een van de reizigersvervoerders nu alle reisinformatie voor treinreizigers gaat doen, ook voor andere vervoerders.”

De Nederlandse Spoorwegen lieten donderdag blij te zijn met het groene sein van de NMa om de reisonformatie over te nemen. Hiermee willen ze de reisinformatie voor de reiziger gaan verbeteren. Het bedrijf verwacht de overgang van het personeel per 1 november te hebben gerealiseerd.

Bron: De Telegraaf