Ruim 3000 handtekeningen voor toiletten in Gelderse trein

Het actiecomité Treinen met Toilet, reizigersvereniging Rover en de politieke partijen 50Plus en SP hebben woensdagochtend 3233 handtekeningen voor toiletten in de Gelderse treinen overhandigd aan het provinciebestuur van Gelderland. Deze organisaties voeren al enige tijd actie voor toiletten in de Gelderse treinen.

Provinciale Staten gaan komende tijd bepalen of ze alsnog willen dat er toiletten moeten komen in de nieuwe treinen die vanaf eind 2012 gaan rijden onder de vlag van Arriva en Connexxion. Het gaat om de treinen in de Betuwe en Achterhoek, op de Valleilijn en de lijn Zutphen-Apeldoorn.

De provincie doet de aanbesteding van deze lijnen en heeft in de afgelopen jaren geen toiletten geëist. Het protest daartegen is in de afgelopen maanden flink opgelaaid. De Gedeputeerde Staten van de provincie, rekende vorige week voor dat het inbouwen 4 miljoen euro gaat kosten en dat de jaarlijkse exploitatiekosten van de toiletten tegen de miljoen euro zullen liggen.

Update 22:35:
Zojuist is er besloten dat de toiletten er zullen komen. Wel zal er een tijd overheen gaan omdat het een duur project is.

Bron: De Gelderlander