[upd] Proef met gescheiden afval in dubbeldekstrein

Op dit moment vindt er een opmerkelijke proef plaats in één van de VIRM-dubbeldekkers van de NS, zo wordt er in een aantal bakken van dit treinstel het afval centraal ingezameld.

Het centrale afvalsysteem is ingebouwd in de oude liftkoker van de trein waarmee voorheen de oude Railtender naar de verdiepingen werd gebracht. Nu de Railtender al vele jaren niet meer gebruikt worden deze liften niet meer gebruikt, ook zijn in een vervolgbestellingen van deze VIRM-dubbeldekker deze liften niet eens meer ingebouwd, terwijl de schacht nog wel aanwezig was. De VIRM-4 serie heeft al helemaal geen schacht meer en onderscheidt zich daardoor met bredere trappen.

In de deuren van de lift zijn nu inwerp openingen ingebouwd voor het afval, welke door de stortkoker naar beneden valt en vervolgens gescheiden van het andere afval is. De vuilnisbakjes in de coupe's bij de stoelen en banken zijn verwijderd.

Het treinstel waarin deze proef plaatsvindt is de 8733.

Update: Inmiddels is ons ook via Twitter duidelijk geworden dat er ook krantenbakjes aangebracht zijn in de coupe's om kranten in te bewaren. Klik hier voor een foto van de boven verdieping.


De proef met het gescheiden afval inzamelings-systeem.
Foto: Parkietje (Twitter)

Bron: Somda.nl