FNV: Gemengde gevoelens bij eindbod NS

FNV: Gemengde gevoelens bij eindbod NS (Foto: Rob Dammers)
FNV: Gemengde gevoelens bij eindbod NS (Foto: Rob Dammers)

Na elf onderhandelingsronden heeft FNV Spoor een eindbod van NS gekregen. Echter stelt de vakbond dat het nog lang niet in de buurt komt van hun looneis. Wel wordt het eindbod besproken met de leden.

Uit de onderhandelingen is gebleken dat de NS als uiterste haar medewerkers een loonsverhoging van 1,2% per 1 april 2020 kan aanbieden. Met een verhoging tot 1,6% per 1 april 2021 en 1,2% per 1 januari 2022. De NS wil iedereen die op 1 januari 2021 in dienst was, op 1 april 2021 eenmalig een bedrag van 200 euro netto uitkeren.

In het eindbod heeft NS wel enkele voorstellen van ons deels of volledig overgenomen. In deze laatste ronde is NS de vakbond tegenmoet gekomen op de werkgelegenheidsafspraken, zodat boventallige NS-medewerkers grote kans houden binnen NS te blijven.

'In koopkracht achteruit'

Het eindbod van NS is zelfs zo laag dat alle 20.000 NS-medewerkers er in koopkracht op achteruit gaan. Henri Janssen, FNV-bestuurder: "Het zijn mini-procentpuntjes waarmee NS komt. Het betekent dat de NS haar medewerkers er al sinds 2019 in koopkracht op achteruit laat gaan. Zo wordt het voor de medewerkers bijna onmogelijk om de kachel brandend te houden."

Janssen vervolgt: "Deze mensen doen vitaal werk voor onze maatschappij. Ze staan al sinds de uitbraak van corona in de frontlinie en werken op verzoek van het kabinet deze hele crisis door. Veel NS’ers lopen extra veel risico. Elke dag. Anderen zorgen vanuit huis of werkplaats dat Nederland mobiel blijft en o.a. medewerkers in de zorg veilig op het werk en weer thuis komen. Bij het doen van hun werk. Het is niet meer dan logisch dat dit beloond wordt. Dat het personeel er zelfs op achteruit gaat, is onverteerbaar."

Onderhandelingen voor de coronapandemie

De onderhandelingen voor een nieuwe cao begonnen al voor de coronapandemie. De huidige cao liep per 1 april 2020 af. Janssen: "Het waren zeer moeizame onderhandelingen. Na tien onderhandelingsronden is dit resultaat het maximaal haalbare voor de NS-medewerkers. Het is nu aan onze leden of dit resultaat voldoende is, of niet."