Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Dit jaar geen Rail & Road Event 2020 in Blerick

Het Rail & Road Event, het jaarlijkse evenement waar divers spoorwegmaterieel te zien is en welke al enkele jaren in Blerick plaatsvindt, gaat dit jaar niet door. Dat heet de organisatie laten weten op hun Facebook-pagina.

De organisatie schrijft daarin het volgende:

"De reden hiervoor is dat de situatie in Blerick de laatste weken belangrijk veranderd is ten opzichte van het verleden jaar. Zo kan geen gebruik gemaakt worden van de “Witte Loods” en de sporen voor die loods zijn daardoor ook niet te gebruiken. Daarnaast is het middenterrein gedeeltelijk niet bruikbaar."

Een deel van de voormalige Wagenwerkplaats is inmiddels asbestvrij verklaard maar een ander deel nog niet. Dit vrije gedeelte kan gebruikt worden om materialen na reinigen uit het nog niet asbestvrije gedeelte op te slaan zodat wij als organisatie ook dan geen gebruik kunnen maken van het schone gedeelte. Verder hebben enkele van belang zijnde partijen nog geen reactie gegeven over de deelname aan het Rail & Road Event 2020. Daardoor zijn er nu te veel onzekerheden
over de invulling van het gehele terrein."

De organisatie van het evenement bestaat uit: de Stichting MGV Events in samenwerking met
Modelspoorgroep Venlo en Rail Magazine.

Wel benadrukt de organisatie dat er in plaats van het evenement die dit jaar plaats zou vinden, er wel gewerkt zal worden aan het programma voor de nieuwe editie voor in 2021. Waneer dit zal plaatsvinden is nog niet bekend, maar zal de organisatie later duidelijk maken.

Foto: Treinenweb
Het Multi Event in Blerick, de vorige naam wat nu het Rail & Road Event heet.
Foto: Treinenweb