NS en ProRail openen inschrijving Spoorwensdagen 2020

Heb je altijd al eens een bericht op het station willen omroepen, of in de voormalige directietrein willen genieten van het uitzicht, of in de echte simulator een trein willen besturen? De NS heeft vandaag de inschrijving voor de 13e editie van de Spoorwensdagen geopend.

De Spoorwegwens-dagen vinden dit jaar plaats op dinsdag 26 en woensdag 27 mei. Ruim 150 vrijwilligers van NS en ProRail gaan vervolgens aan de slag om een selectie van alle wensen uit te laten komen. Via een speciaal aanmeldformulier kunnen alle spoorliefhebbers met een wens of vrijwilligers (enkel werkzaam bij NS of ProRail) zich aanmelden.

13e editie

Al 13 jaar organiseren NS en ProRail jaarlijks samen de Spoorwensdagen. Twee dagen lang worden er diverse spoor- en treingerelateerde wensen in vervulling gebracht. Iedereen, van jong tot oud, kan een wens indienen. Maya, de moeder van Thomas die tijdens de vorige editie een omroep op het station mocht doen, vertelt: "NS en ProRail maken echt veel werk van de Spoorwensdagen. Er is vooraf goed overleg over de praktische uitvoering van de wens (van haar zoon, red.). Samen hebben we bijvoorbeeld gekeken naar de hoeveelheid speciale activiteiten in één dag. Alles was bespreekbaar. Natuurlijk draaide de Spoorwensdag vooral om de wens en hobby van Thomas, maar tegelijkertijd heeft heel ons gezin een leuke en leerzame dag beleefd."

Foto: Treinenweb

Foto: Treinenweb
Een groep enthousiaste deelnemers die vorig jaar mochten meerijden met het voormalige NS-directietrein 'De Kameel'. (Foto: Treinenweb.nl)