Hondekop 766 weer terug op het spoor

De nostalgische Hondekop '766' is weer terug op het spoor. De afgelopen periode is er door de vrijwilligers van de Stichting Hondekop en NS Techniek weer hard gewerkt aan het herstel van de 766. Hiermee is bereikt dat het treinstel weer rijvaardig is en weer geschikt is voor ritten.

De trein had eerder dit jaar schade aan de wielen opgelopen waardoor het stel enige tijd niet actief kon zijn. Inmiddels is het herstel met succes uitgevoerd. Ook heeft het stel weer het nodige onderhoud gehad, meldt de stichting. "Dus vanaf nu kan het weer worden ingezet voor verhuur en donateursritten. Op 18 januari hopen we een Nieuwjaarsrit te rijden". Binnenkort wordt er door de organisatie meer bekend over gemaakt.

Herstel

In november en december heeft het herstel plaatsgevonden. Op 10 november is de 766 van de standplaats in Nijmegen naar de kuilwielenbank in Eindhoven gebracht. Op de kuilwielenbank hebben specialisten van NS Techniek de wielen met succes kunnen afdraaien. "De beschadigingen zijn nu weg zonder dat de afkeurmaat is bereikt. Veel heeft het overigens niet gescheeld. Zeker is dat bepaalde wielen niet nóg een keer kunnen worden afgedraaid.", meldt de stichting. Om deze reden blijft de organisatie de staat van de draaistellen en de wielen nauwlettend in de gaten houden.

Op donderdag 19 december is het nostalgische groene treinstel overgebracht naar de werkplaats in Leidschendam. Het daarop volgende weekend heeft het team Techniek het reguliere half-jaarlijkse onderhoud uitgevoerd. Op 22 december is de 766 zelfstandig terug gereden naar haar standplaats in Nijmegen.

Foto: Treinenweb
De 'Hondekop 766' tijdens een excursierit in Emmen.
Foto: Treinenweb