NS breidt drinkwatertaps uit in Zuid-Holland

De NS breidt het aantal tappunten voor drinkwater uit in Zuid-Holland. Vanaf komend voorjaar kunnen reizigers in de regio Gouda en Alphen aan den Rijn gratis water tappen bij hun stations. NS en Oasen plaatsen de komende weken 11 watertappunten op stations.

Deze week worden de tappunten al gerealiseerd in Alphen aan den Rijn, Gouda en Bodegraven. De komende periode volgen de Zuid-Hollandse stations langs de Merwedelingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen, en Zwijndrecht.

De drinkwaterpunten gaan vanwege de winterperiode waarbij er kans op bevriezing is, pas in het voorjaar open.

Tappunten over heel Nederland

De NS heeft dit jaar ruim 200 nieuwe watertappunten bij stations geplaatst, in samenwerking met gemeenten en de drinkwaterbedrijven. Daarmee heeft 90% van alle treinreizigers dit jaar toegang tot gratis drinkwater voor onderweg. NS en haar partners bieden de watertappunten als service aan reizigers en willen hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

"Reizigers en voorbijgangers hoeven geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval", zegt NS regiodirecteur Magdalena Piotrowska. "En we merken dat onze reizigers het enorm waarderen."

Uiteindelijk hebben reizigers straks op 240 stations toegang tot gratis frisdrinkwater.

Foto: Treinenweb
Een drinkwatertap in Lelystad (Foto: Treinenweb)